IMG_2182_W.JPG

Fanfarecombinatie "Prinses Juliana-Concordia” uit Gameren en Nederhemert is ontstaan door het samenvoegen van beide verenigingen in 1969. De huidige vereniging telt nu bijna 100 actieve leden en het A-orkest is een groot orkest bestaande uit 68 muzikanten. De opleiding van de bijna 30 leerlingen wordt volledig verzorgd binnen de eigen vereniging met drie vakdocenten. Daarnaast heeft de vereniging sinds september 2008 een eigen opleidingsorkest, genaamd Désibel. In dit mooie 50 leden tellende orkest krijgen leerlingen de kans om hun talenten verder te ontwikkelen en vooral het plezier te beleven aan het samen muziek maken.

De fanfarecombinatie heeft al diverse buitenlandreizen gemaakt naar o.a. Luxemburg, België en Duitsland. De laatste reis werd gemaakt in mei 2013 naar Oostduinkerken in België. Tevens heeft de combinatie al diverse keren als gastorkest gefungeerd voor buitenlandse orkesten uit oa. Zweden, Slovenië, Engeland en Estland. Ook organiseerde de fanfare al diverse grote themaconcerten zoals diverse Promsconcerten, een winterconcert en een groot theatraal concert. In het verleden werd ook al samengewerkt met diverse bekende gasten als Ernst Daniël Smid, Edwin Rutten, Remco Hakkert en de maltese sopraan Caren Camilleri.

In november 2003 is de fanfarecombinatie voor de eerste keer uitgekomen in de eerste divisie tijdens het concours in Zaandam. Hier behaalde het orkest een eerste prijs met lof van de jury en mochten ze vol trots het vaandel van de KNFM in ontvangst nemen. Momenteel komt de fanfare uit in de tweede divisie van de KNFM en behaalde het in deze afdeling in november 2012 een mooie eerste prijs. Sinds september 2008 staat het orkest onder de bezielende leiding van Jan Nellestijn. Samen met hem gaat de fanfare verder op de weg die ze is ingeslagen en kijkt het orkest uit naar een mooie en succesvolle toekomst!

Secretariaat:

Fanfare combinatie Prinses Juliana - Concordia

Middelkampseweg 12

5311 PC Gameren

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.juliana-concordia.nl